Poradna Vichy Normaderm Hyaluspot proti pupínkům denní krém 15 ml

Autor: Adam | Vloženo: 18.12.2016 000 16:31 | Témata: Poradna Vichy Normaderm Hyaluspot proti pupínkům denní krém 15 ml

Adam

Adam

Je možné použít i na hruď?

Mám dosta často problém s pupínky po depilaci hrudi, pupínky se špatně hojí, jsou trochu podobné akné, ale akné to není. Občas se v pupínku udělá malá bíla boulička. Dalo by se toto použít na to? Děkuji

  • MujLekarnik.cz

    MujLekarnik.cz

    21. prosince 2016

    Dobrý den,

    bohužel tento přípravek bych Vám nedoporučila. Pokud jsou pupínky způsobené depilací, rozhodně nevolte žádný produkt z řady pro aknózní pleť. Naopak, je třeba zvolit řadu pro citlivou pleť a produkty pro zklidnění. Jako základ doporučuji použít ihned po depilaci termální vodu (Vichy, nebo např. Avene) a jako krém bych doporučila La Roche Posay Cicaplast Baume bebo Avene Cicalfate. Tyto přípravky pokožku zklidní a nemělo by docházet k zánětlivým projevům.

    Pěkný den a příjemné svátky vánoční přeji lékárníci týmu www.mujlekarnik.cz!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Adam

      23. prosince 2016 - Adam

      Dobrý den,

      děkuji za Vaši odpověď,
      ovšem co již na vzniklé pupínky? určitě se jedná o nějaký druh akné. Kromě pupínku jsou tam i hodně tmavší červené fleky. Už je to téměř 2 týdny po depilaci.

      Nikdy jsem neměl problém s akné, začalo to před rokem ve spodní části krku po holení žiletkou, to se pak dostalo pomalu na hruď, na kožním mi předepsali jakou si dezinfekci, kterou jsem to měl potírat, ale za celý rok se to nijak nelepšilo, a teď po té depilaci se to naopak hodně zhoršilo. Opět na kožním mi tentokrát dali silné léky s velkými dávky vit. A, ale kvůli dost vážným vedlejším účinkům jsem je odmítl nasadit. Prý díky těmto lékům bych se ale tohoto problému zbavil jednou pro vždy, ale jak říkám, ty vedlejší účinky by za to asi nestáli.

      Objednal sem Bioderma Sebium Global, a již používám 4. den, ale nijak se to nelepší.

      Mám zkusit tedy La Roche Posay Cicaplast Baume? Pomůže na již vzniklý problém hrudi?

      Děkuji


    • MujLekarnik.cz

      28. prosince 2016 - MujLekarnik.cz

      Dobrý den, Adame,

      kožní potíže, kdy se kombinuje přecitlivělost s aknozními sklony je vždy těžké řešit. Doporučila bych Vám vždy po depilaci používat zklidňující termální vodu a doporučené přípravky (Cicaplast, Cicalfate). Ve zbylém čase používat přípravky na aknoní pleť. Bioderma Sebium Global je dobrá volba, zkombinovala bych to ještě s Bioderma Sebium Gel Moussant, což je čistící gel. (http://www.mujlekarnik.cz...). Je totiž velice důležité pleť hloubkově čistit 2x denně a následně použít vhodnou péči ve formě krému. Počítejte s tím, že se bude jednat o běh na dlouhou trať. Kdybyste ani po delší době (cca 3 týdny) nezaznamenal vůbec žádnou změnu, doporučila bych opět návštěvu kožního lékaře, který by stanovil adekvátní léčbu.

      Pěkný den a hodně zdraví v novém roce přejí lékárníci týmu www.mujlekarnik.cz!


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.